Episode 111 Med fremtidsforsker Liselotte Lyngsø

Denne her podcast episode er med Liselotte Lyngsø. Hun er fremtidsforsker og du kan finde her på hendes hjemmeside Future Navigator.

Du får 40 hæsblæsende minutter med Liselotte Lyngsøe, som er foredragsholder og har udviklet spillet Typisk! som handler om at se verden gennem andres øjne.

I den her episode taler jeg med Liselotte Lyngsø om:
  • Hvad er fremtidsforskning og hvorfor skal man gå i seng med fremtiden?
  • Hvorfor irritation er et pejlemærke for det næste nye marked eller produkt, du ikke vidste, du lige stod og manglede.
  • Hvordan verden er blevet vendt på hovedet efter corona og kommer vi til at ønske mere fysisk samvær eller bliver vi mere bange for hinanden – for hvem har mon den nye virus?
  • Vi skal tage stilling til, hvem vi selv er og hvad vi har behov for på vores arbejdspladser. Man kender jo i virkeligheden først rigtig sig selv efter en krise.
  • Der er mange som gerne vil hjælpe hinanden i den her tid. Og det er jo dejligt. Men der er rigtig mange af os, som har svært  ved at tage imod hjælp. Det er faktisk et tabu ikke at kunne modtage hjælp.
  • Hvorfor de unge bliver ladt i stikken.
  • Og så taler vi at vi i øjeblikket en feedback krise. Bliver vi skøre af kun at tale med vores nære familie derhjemme og primært at få svar fra Google og Siri og aldrig blive modsagt eller udfordret?
  • Hvad kommer der til at ske efter corona i forhold til vores indkøbsvaner, og hvorfor vi bliver mere lokal patriotiske. Og hvad betyder det, at vi går fra profession til professionalisme?

Fremtidsforskring handler om at spotte det du ikke ved, du ikke ved, du ikke kan undvære. At skulle lytte højere til det, som endnu ikke er på dagsordenen.

En af de fineste hverv bliver i fremtiden måske rengøring og en SOSU assistent vil måske være den person, som holder dig i hånden når du er indlagt fordi du ikke må se din familie pga smittefare. Roller og status kan blive vendt fuldkommen på hovedet.

Og så får du svaret på om Liselotte Lyngsø tror på, vi har en sjæl.

Lyt med her: