Episode 024 Er meningen med livet en banan og et glas mælk ?

I denne episode af INSPIRE MONDAY taler jeg med Marie Kronquist, som oprindelig er uddannet politibetjent og i dag arbejder som buddistisk lærer. Hun har gennem 15 år arbejdet med meditation, stilhed, mental træning og mindfulness. Hun underviser i ind – og udland og gennem årene har hun vejledt og assisteret tusindvis af mennesker.

I dag forbereder Marie Kronquist sig ikke, når hun skal holde foredrag eller være i samvær med andre, så nu bruger hun tid på at forberede sig selv, frem for at strukturere og forberede en agenda. Det er ikke muligt at planlægge nuet.

Her er noget af det vi taler om i episoden og som du kan glæde dig til at høre mere om:

  • Vi har brug for simplicitet, og vores liv er for mange af os hele tiden en jagt på det næste – det næste skridt i karrieren, det næste resultat, den næste kæreste. Vores liv kan blive en jagt på at komme hen til lyset – for at undgå mørket.

Her er linket til den artikel fra Børsen, som vi taler om i podcasten.

  • Slås vi eller samarbejder vi med livet ? Der er så meget vi ikke kan ændre. Fx. hvad dag det er på ugen. Det griner jeg lidt af i episoden, da jeg selv har brugt lang tid på at kæmpe med livets udfordringer, og forsøge at ændre det jeg ikke kan ændre alligevel.

 

  • Hvad får du ud af at meditere? Maries svar er: ro og at lære sig selv at kende – at vende opmærksomheden ind af og finde ud af: Hvad er det der er inde i mig? Vi bliver gennem meditation mere stabile og forankrede i os selv, og vi kan træne vores evne til at være med det, der er og derved opleve større frihed og ro. Vi kan slippe modstand og kampe livet fx. at have en høj grad af utilfredshed, og Marie mener at utilfredshed er en kamp mod livet.

 

  • Hvordan de mørke sider kan være vores største læremestre i livet. Der hvor vi ændrer os eller tager fat på egenomsorg.

Link til Marie Kronquist’s hjemmeside

  • Hvordan det er så nemt for os at koncentere os om alle andre mennesker i vores liv, og hvordan vi så nemt kategoriserer og definerer de ting, episoder og mennesker, vi møder i livet.

 

  • Hvis vi navigerer med et ydrerettet fokus, så leder vi, det forkerte sted. Alt det vi ønsker, er her og nu allerede. Men vi tror det er uden for os eller i det næste skridt.

 

  • Meditationen giver noget læring til Marie Kronquist, som hun skal ud og praktisere i virkeligheden. Meditationspuden er hendes træningsarena. Udfordringen er ofte ikke at lære at meditere, men mere disciplinen omkring det praktiske, og at vi kigger på, hvornår det er realistisk at have et tdsrum, hvor man ikke skal forholde sig til nogen eller noget omkring en selv.

Link til Tara Brach’s hjemmeside, som vi taler om i afsnittet.  Her kan du også finde gratis guidede meditationer.