Episode 052: Leder – Facilitér en dialog om, hvordan I håndterer konflikter

3 afsnit (3:3) med Vibeke Hartkorn. Alt for mange velmenende ledere får ikke taget konflikter i tide, fordi de gerne vil være venner med alle – elller ikke ved, hvordan man håndterer konflikter. Der mangler metoder og inspiration til at håndtere konflikter. Konflikter er ikke noget, vi skal undgå – men derimod hilse dem velkommen.

“Sig velkommen til konflikten. Så kan vi lære hinanden bedre at kende”

Det kan være ødelæggende for relationerne på arbejdspladsen, så tag konflikten.

  • Fortæl hvordan du har det
  • Kom med din intention (fx. det er vigtigt vi to kan samarbejde på opgaven på den bedste måde, og sig den højt). Fortæl hvorfor det her er vigtigt for dig ! Vi tror den anden kan regne det ud, men det kan vi ikke.
  • Prøv at tag følelser og holdninger ud fra det du siger. Fortæl om din oplevelse. Og fortolk ikke for den anden. Vær objektiv og neutral selv – og invitér den anden til at komme ind på det neutrale grund.
  • Hjælp med at gøre den anden bedre.

Hør første afsnit af podcasten med Vibeke Hartkorn: “Velkommen til TV-Avisen”

Vibeke Hartkorn fortæller om et væsentligt konkurrenceparameter nu og i fremtiden, nemlig at kunne komme i mål sammen. Og lederens opgave er at kunne facilitere dialogen og kommunikationen omkring, hvordan I taler sammen i teamet, og hvordan konflikter skal håndteres, så I skaber en stærk samarbejdskultur.

Vibeke fortæller meget personligt om, hvad der inspirerer hende og påvirker hende, så er det mennesker, der har et mod og dyrker at have et mod. Fordi hun selv tidligere har været bange for flere ting. Karen Blixen er en stor inspiration for Vibeke Hartkorn.

Om spiritualitet

“Jeg ville ønske vi var meget mere interesserede i vores sjæl”

Spiritualitet er at man tør at søge indad og se sig selv udefra. Inside-Out. Vi kvinder har brug for stærke rollemodeller og finde vores måde at være kvinder på i arbejdslivet.

En af de stærkeste oplevelser Vibeke Hartkorn har haft er, den direkte kontakt med andre. Det betyder nemlig at nogen gider at tænke på dig, bekymre sig og ville dig det godt. Det betyder meget mere end at sende penge til Afrika. Vi er ikke alene, vi har brug for følelsen af at være i kontakt og at gribe ud efter hinanden. Hvordan kan vi connecte endnu med hinanden?